Rakijadistillery

Šta još posetiti?

Jedna on velikih prednosti naše destilerije jeste i u tome što se nalazi u  najposećenijoj turiskičkoj oblasti i duhovnom centru naše zemlje. U nastavku stranice upoznajte koja su to mesta i zašto ih treba posetiti…  

Srebrno Jezero

Srebrno jezero je jedno od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji, koje svojim velikim kapacitetom smeštaja privlači turiste iz celog regiona. Nalazi se u blizini najveće evropske reke Dunava, što dodatno obogaćuje turističku ponudu ovog mesta i predstavlja jedno od najlepših destinacija za odmor i relaksaciju u Srbiji. Srebrno jezero postaje još popularnije među turistima, zahvaljujući uređenim plažama, kampu, restoranima i brojnim mogućnostima za sportove na vodi koje nudi. Bez obzira da li ste avanturista, porodični posetilac ili jednostavno želite da se opustite, Srebrno jezero će Vam pružiti nezaboravan doživljaj.
Udaljenost od destilerije 5 km

Manastir Tumane

 Manastir Tumane, duhovni dragulj Srbije, koji je po narodnom predanju zadužbina Miloša Obilića, predstavlja najposećeniji manastir u zemlji. Desetine hiljada vernika svake godine dolaze iz Srbije i inostranstva da se mole i traže duhovnu pomoć. U prelepom prirodnom okruženju, nalazi se svetinja posvećena Svetom Zosimu i Svetom Jakovu. Ovo sveto mesto je poznato po mnogim čudesima koja se događaju i koja je teško racionalno objasniti. Vernici i sveštenici su svedoci čudotvorne ikone Majke Božje „Kurskaja” kojoj je tokom rata devedesetih ruka menjala položaj, a mnogi su svedoci isceljenja i ozdravljenja uz pomoć molitvi koje su im iščitavali monasi.

 Udaljenost od destilerije 35 km.

Golubačka Tvrdjava

Golubačka tvrđava, jedno od najimpresivnijih istorijskih mesta u Srbiji! Ova tvrđava je potpuno obnovljena i svečano otvorena 29. marta 2019. godine, nakon 7 godina restauracije i očuvanja njenog jedinstvenog spoja arhitekture i prirodne lepote. Ovo mesto je omiljena turistička atrakcija, a sa svojim zidinama i kulama iz različitih perioda, ova tvrđava predstavlja jedinstvenu priliku za putovanje kroz vreme.

Najimpresivniji deo tvrđave je njen toranj koji se nalazi na najvišem delu, pružajući panoramski pogled na Dunav i okolinu. Ovo mesto je bilo nekadašnje utvrđenje, ali danas je otvoreno za turiste, koji mogu uživati u pogledu, i istraživati bogatu istoriju i arhitekturu ovog mjesta. U malom muzeju unutar tvrđave, možete videti različite eksponate vezane za istoriju tvrđave i njenog područja.

Golubačka tvrđava prvi put se pominje u 1335. godini, i od tada je bila predmet brojnih bitaka i osvajanja. Danas, nakon obnove, ova tvrđava ostaje snažan simbol srpske istorije i kulture. Kao turista, možete osjetiti duh prošlih vremena dok šetate kroz njene zidine, istražujete njene kulturne vrednosti, i uživate u prirodnom okruženju koje je okružuje.

Dakle, ukoliko tražite jedinstveno putovanje kroz vreme i istoriju, Golubačka tvrđava je savršena turistička atrakcija za Vas. Sa svojom fascinantnom istorijom, jedinstvenom arhitekturom i spektakularnim pogledom na Dunav i okolinu, ovo mjesto će Vam ostati urezano u sećanju zauvek!

Udaljenost do destilerije 25 km.

Ramska Tvrdjava

Ramska tvrđava je jedna od najubojitijih tvrđava ikada izgrađenih na Dunavu i predstavlja nezaobilazno mesto za sve ljubitelje istorije i arhitekture. Kao kapija Đerdapa, ova tvrđava je imala ključnu ulogu u odbrani graničnog područja. Danas, nakon potpune restauracije, Ramska tvrđava se ponovo ističe svojom veličanstvenošću i izgledom iz srednjovekovnog perioda. Posetioci će se oduševiti detaljima iz doba kada je tvrđava sagrađena, a osim toga, mogu uživati u prelepom pogledu na Dunav i okolne pejzaže.

Udaljenost od destilerije  18 km.

Manastir Nimnik

Manastir Nimnik je ne samo mesto od velike verske važnosti za naš kraj, već i mesto sa svojom jedinstvenom pričom koja se priča kroz vekove. Legenda kaže da je jedna hrabra djevojčica dala svoj život za spas manastira od turskih osvajača koji su željeli spaliti crkvu. Djevojčica je odbila da im pokaže put do manastira, a kada su je pitali gdje se manastir nalazi, odgovorila je „ništa ne znam“ („nišću nimik“ na vlaškom). Osvajači su odgovorili nasiljem, a devojčica je bila sasečena na mestu. Danas se na nenom grobu nalazi kapela, jedna od dve koje čine Manastir Nimnik. Manastir je sagrađen u 14. veku od strane Bogošava, jednog od vitezova kneza Lazara, prema nekim izvorima. On se pominje u narodnoj pjesmi „Knez Bogošav i Starina Novak“, što ukazuje na važnost koju je imao u to vrijeme.

Udaljenost od destilerije 16 km.